Blog

Het spreekwoord ‘jong geleerd is oud gedaan’ gaat zeker ook op voor het omgaan met geld. Door je kind zak- en kleedgeld te geven, leert hij al vroeg sparen en budgetteren. Essentiële vaardigheden waar je een heel leven lang plezier van hebt. Maar welke bedragen moet je als ouder hanteren bij het geven zakgeld en/of kleedgeld aan je kind? En waar mag hij of zij het aan uitgeven?

Lees meer

Binnenkort is het weer dierendag, een speciaal moment waarop onze huisdieren volop in de spotlights staan en door hun baasjes worden verwend. Wetenschappelijk onderzoek heeft al meermaals aangetoond dat huisdieren een heilzame uitwerking hebben op het menselijk gemoed. Ze bevorderen geluksgevoelens, vormen een goed medicijn tegen eenzaamheid en depressie en brengen volop gezondheidsvoordelen met zich mee. Geen wonder dus dat dierendag zo populair is. Maar een huisdier is tevens een flinke investering. In dit artikel laten we in het kader van dierendag zien wat een dier kost en hoe je op een slimme manier de kosten voor je huisdier kunt beperken. 

Lees meer

Heb je een geregeld inkomen, maar toch af en toe last van financiële krapte? Of vind je het leven te duur en ben je op zoek naar besparingsmaatregelen om de financiële lasten wat te drukken? Dan is het tijd om meer kijk op je uitgaven en inkomsten te krijgen. Een online kasboek kan de sleutel tot een beter financieel inzicht zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je met behulp van een online kasboek flink kunt besparen op structurele en meer incidentele uitgaven.

Lees meer

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Het is een uitdrukking die meer dan eens voorbij komt en typeert hoezeer de mens in zijn kern een visueel wezen is. We zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor informatie die is verpakt in afbeeldingen, grafieken en tabellen. Visualiseren is een strategie die ook helpt bij het managen van inkomsten en uitgaven. Hoe werkt dit in de praktijk? En welke stappen gaan gepaard met het visualiseren van je inkomsten- en uitgavenpatroon? In dit artikel leggen we het uit.

Lees meer
per pagina

4 Artikel(en)