Blog

Budgettips voor een betaalbaar sinterklaasfeestDe pepernoten die in het herfsttij van de zomer opduiken in de winkelschappen en de vuistdikke speelgoedgids die op de deurmat ploft verraden het al: het heerlijke avondje komt weer naderbij. Voor kinderen is Sinterklaas natuurlijk een van de hoogtepunten van het jaar, maar de goedheiligman zadelt ouders niet zelden op met de nodige financiële kopzorgen. Toch is het ook goed mogelijk om met een beperkt budget een leuk sinterklaasfeest te vieren. In dit artikel tonen we je hoe.

Lees meer

Wat moet ik aan spaargeld hebben?

Een leuk bedrag op de spaarrekening geeft een veilig gevoel en zorgt voor de broodnodige gemoedsrust. Bovendien is het investeren in zo’n spaarbuffer ook een goede stap richting de toekomst. Vroeg en regelmatig sparen is dan ook een belangrijke vuistregel voor mensen die in de loop van hun leven vermogen willen opbouwen. Maar welke bedragen aan spaargeld moet je op een bepaalde leeftijd idealiter achter de hand hebben? En hoe bouw je een mooi spaarkapitaal op? Wij tonen het aan je.

Lees meer

Hoeveel zakgeld en kleedgeld per leeftijd?

Het spreekwoord ‘jong geleerd is oud gedaan’ gaat zeker ook op voor het omgaan met geld. Door je kind zak- en kleedgeld te geven, leert hij al vroeg sparen en budgetteren. Essentiële vaardigheden waar je een heel leven lang plezier van hebt. Maar welke bedragen moet je als ouder hanteren bij het geven zakgeld en/of kleedgeld aan je kind? En waar mag hij of zij het aan uitgeven?

Lees meer

Wat kost een huisdier en hoe kan ik besparen?

Binnenkort is het weer dierendag, een speciaal moment waarop onze huisdieren volop in de spotlights staan en door hun baasjes worden verwend. Wetenschappelijk onderzoek heeft al meermaals aangetoond dat huisdieren een heilzame uitwerking hebben op het menselijk gemoed. Ze bevorderen geluksgevoelens, vormen een goed medicijn tegen eenzaamheid en depressie en brengen volop gezondheidsvoordelen met zich mee. Geen wonder dus dat dierendag zo populair is. Maar een huisdier is tevens een flinke investering. In dit artikel laten we in het kader van dierendag zien wat een dier kost en hoe je op een slimme manier de kosten voor je huisdier kunt beperken. 

Lees meer

Bespaar met een online kasboek

Heb je een geregeld inkomen, maar toch af en toe last van financiële krapte? Of vind je het leven te duur en ben je op zoek naar besparingsmaatregelen om de financiële lasten wat te drukken? Dan is het tijd om meer kijk op je uitgaven en inkomsten te krijgen. Een online kasboek kan de sleutel tot een beter financieel inzicht zijn. In dit artikel leggen we uit hoe je met behulp van een online kasboek flink kunt besparen op structurele en meer incidentele u

itgaven.

Lees meer
per pagina

Onderdelen 1 tot 5 van totaal 6

Pagina:
  1. 1
  2. 2